banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Nieuwe film voor Nanouk Leopold

30 mei 2016

Cobain, gaat ‘ie heten, de nieuwe film van Nanouk Leopold. De opnamen gaan deze zomer van start en zowel  de hoofdrolspeler als de scenarist maken hun debuut.

Te beginnen met het scenario. Dat is van de hand van Stienette Bosklopper (Circe Films), de vaste producent van Leopold, die nu ook het scenario levert.  Het is het eerste scenario van Bosklopper dat wordt verfilmd.
Het verhaal  gaat over de vijftienjarige Cobain die de levensstijl van zijn moeder wil veranderen wanneer zij zwanger blijkt. Of de naamgever van de film een rol speelt in het verhaal is niet bekend.

Voor de hoofdrol werden ruim vijfhonderd jongens op auditie gevraagd. De keus viel uiteindelijk op de zeventienjarige Bas Keizer uit Poortugaal, die met deze rol zijn debuut maakt.

De laatste film van Nanouk Leopold was Boven is het stil (2013), de verfilming van de gelijknamige roman van Gerbrand Bakker. Het drama werd vertoond op het filmfestival van Berlijn in 2013 en won in datzelfde jaar de prijs voor beste film op het filmfestival van Turijn.

De opnamen van Cobain gaan deze zomer van start in Rotterdam en Cinemien zal in 2017 de distributie verzorgen.

Foto: Nanouk Leopold tijdens het filmfestival van Berlijn in 2013 / Foto: Berlinale 2013

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px