banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Nieuwe hoofdrolspeelster La Holandesa

19 april 2016

Rifka Lodeizen neemt de hoofdrol in de roadmovie La Holandesa over van Halina Reijn. De 43-jarige actrice heeft het druk.

La Holandesa is het debuut van regisseur Marleen Jonkman en scenarist Daan Gielis. Lodeizen speelt een vrouw die haar leven weer op de rit moet krijgen als ze beseft dat ze geen kinderen zal krijgen. De roadmovie speelt zich geheel af in Chili; de opnames starten in september in Patagonië.

Rifka Lodeizen neemt de rol over van Halina Reijn die wegens andere verplichtingen heeft moeten afzeggen. Toen Reijn vorig jaar werd gecast bracht het feit dat ze net zelf een stuk had gepubliceerd over ongewild kinderloos zijn in de Vlaamse krant De Morgen extra publiciteit met zich mee.

Lodeizen heeft een volle agenda: de opnames voor Tonio en Verdwijnen zijn net afgerond en op dit moment werkt ze als scenarist aan een NTR Kort!-film. De actrice zegt erg uit te kijken naar de opnames die in september in Patagonië gepland staan, een uitgestrekt gebied dat veel variatie aan landschappen (van pampa’s tot ijsvlaktes) kent. Daar hoopt haar personage na een knallende ruzie met haar partner rust en inzicht te vinden.

De film wordt geproduceerd door Danielle Guirguis van Smarthouse Films in co-productie met Leitwolf (Duitsland) en FATT Productions. September Film Distribution zal La Holandesa in 2017 in roulatie brengen.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)