banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Nieuwe Mees Kees bekendgemaakt

21 april 2016

En hij heet Leendert de Ridder. Vanaf 7 december zal hij voor het eerst te zien zijn in Mees Kees langs de lijn.

Leendert studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Hij was onder meer op televisie te zien in de series Vrijland en Ghost Rockers. Op dit moment speelt hij in de theatervoorstelling Mariken van theatergroep Kwatta. Leendert volgt acteur Willem Voogd op die in de rol in 2012 de publieksprijs op Cinekid won.

De Mees Kees-reeks van producent Paul Voorthuysen heeft tot nu toen drie films voortgebracht (Mees Kees, Mees Kees op kamp en Mees Kees op de planken) die samen goed waren voor ruim 1,8 miljoen bioscoopbezoekers. De verschillende films wonnen prijzen tot in Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten.

In Mees Kees langs de lijn valt de populaire meester uit als coach van het schoolvoetbalteam. Zijn leerlingen moeten manieren verzinnen om Kees weer aan boord te krijgen. De Mees Kees-films zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van auteur Mirjam Oldenhave en illustrator Rick de Haas. Het nieuwe scenario werd geschreven door Tijs van Marle, regie is in handen van Anielle Webster.

Entertainment One zal Mees Kees langs de lijn in de bioscopen brengen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)