banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Nieuwe namen in tweede Dummie

11 april 2015

Vorig jaar zomer bleek Dummie de mummie ook in de bioscoop een groot succes. De opnamen van het tweede avontuur zijn inmiddels van start gegaan. Van de Dummie de mummie-boeken van Tosca Menten werden al meer dan 200.000 exemplaren verkocht en veel van die lezers (bijna 400.000 om precies te zijn) wisten vorig jaar zomer ook de weg naar de bios te vinden. Tijd dus voor Dummie 2 die officieel Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba gaat heten. Regisseur Pim van Hoeve staat opnieuw achter de camera, Tijs van Marle schreef wederom het script en ook Julian Ras keert terug als Dummie’s beste vriend Goos Guts. Nieuwe namen zijn er ook: Marcel Hensema en Hans Dagelet maken hun opwachting in het familie-avontuur, dat zich dit keer concentreert op een geheimzinnig beeldje, dat luistert naar de naam uit de titel.

Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba is een productie van PVPictures in samenwerking met Nickleodeon. De film wordt in december 2015 uitgebracht door Dutch FilmWorks.

In Productie Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba
Foto: Dutch FilmWorks

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px