banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Nieuwe namen voor Rotterdam, I Love You

07 maart 2017

Aan het internationale elftal regisseurs voor de ambitieuze filmproductie Rotterdam, I Love You zijn drie namen toegevoegd. En dat zijn niet de minste: Martin Koolhoven, Rutger Hauer en Joost van Ginkel gaan ieder een onderdeel van het project regisseren.

Dit heuglijke feit werd door Matt Jaems en Joeri Pruys, de producenten van de film, bekendgemaakt op een persconferentie in hotel nhow Rotterdam.

De vers toegevoegde regisseurs hebben elk een sterk (internationaal) profiel. Koolhoven maakt momenteel internationaal furore met zijn epische western Brimstone; Joost van Ginkel won met zijn The Paradise Suite vorig jaar het Gouden Kalf voor beste film en Rutger Hauer is met zijn lange en gevarieerde carrière een icoon dat geen toelichting behoeft.

De drie regisseurs voegen zich bij Atom Egoyan, Paula van der Oest, Barry Atsma, Koen Mortier en Shariff Nasr, die al eerder hun medewerking toezegden. De namen van de resterende drie regisseurs worden aangekondigd in de aanloop opnamen die deze zomer zullen plaatsvinden.  

Rotterdam, I Love You is het eerstvolgende deel in de Cities of Love-filmserie, waarin door verschillende filmmakers een ode wordt gebracht aan de in de titel genoemde wereldstad. Na Paris, je t’aime (2006) en New York, I Love You (2009) is Rotterdam de derde stad die in de schijnwerpers komt te staan. Elf regisseurs zullen een kort, met elkaar verbonden verhaal vertellen in de film die, vanzelfsprekend, geheel in de havenstad wordt opgenomen.

In juli dit jaar gaan op verscheidene locaties in Rotterdam de opnamen van start. Iedere regisseur krijgt vijf dagen de tijd om zijn verhaal in beeld te brengen. Het is een ambitieus project van producenten Joeri Pruys en Matt Jaems. ‘De hele stad zal merken dat er iets gaande is’,  zegt Jaems.

De financiering van het al zes jaar in voorbereiding zijnde project verloopt gestaag. Sponsoren zullen de helft van het budget van de ruim zeven miljoen euro moeten aanvullen. Insteek: van Rotterdam een ‘echte filmstad' maken, en onderwijs en cultuur stimuleren.

De komende tijd worden de regisseurs door locatie-scouts door de stad geleid. Pruys: ‘Geen plaatjes van de Erasmusbrug en de Euromast. De diversiteit van Rotterdam wordt van alle kanten belicht: cultureel, maatschappelijk, maar ook op het gebied van seksuele geaardheid.’

Regisseur Paula van der Oest toonde zich al enthousiast over de stad: ‘We hebben een tour gekregen en het was fascinerend om Rotterdam zo te ervaren. Ik woon in Amsterdam, maar ik overweeg nu om naar Rotterdam te verhuizen.’

De opnamen van Rotterdam, I Love You vinden plaats in de zomer van 2017. Distributeur September Film brengt de film in 2018 uit in de bioscoop.

De bedoeling is om Rotterdam, I Love You, met live gespeelde muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, tijdens IFFR 2018 in première te laten gaan.

 

 

 

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN