banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

NL Film bewerkt opnieuw Duitse bioscoophit

18 mei 2016

Met Voor elkaar gemaakt kiest producent NL Film na Mannenharten opnieuw voor de remake van een Duitse bioscoophit. Martijn Heijne regisseert Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Loes Haverkort in de romantische komedie, die een bewerking is van Vaterfreuden uit 2014.

In de film speelt Matthijs de vrijgezelle jonge dertiger Felix, die na een bizar incident voor de rest van zijn leven onvruchtbaar blijkt. Loes speelt TV-presentatrice Jip, die dolgraag een kind wil maar steeds niet zwanger raakt van haar vriend. Dan blijkt dat Felix voor zijn ‘freak accident’ toch nog een geslaagde donatie aan de spermabank heeft gedaan. Drie maal raden bij wie die terecht is gekomen.

Producent Kaja Wolffers (Popoz, Zwarte tulp) heeft hoge verwachtingen van Voor elkaar gemaakt. ‘Het wordt grappiger en frisser dan de romkoms die we gewend zijn, durf ik te zeggen. Bij het lezen van het script hebben we hard gelachen; de gevolgen van een bizar incident zorgen voor hilarische situaties.’

Voor Loes Haverkort blijft de druk op de ketel staan, de actrice speelde de afgelopen twee jaar in drie tv-series en vijf speelfilms, waaronder een sterk optreden in Rendez-vous. Matthijs van de Sande Bakhuyzen blijft ook veelgevraagd. Recent voltooide hij het tweede seizoen van Zwarte tulp en had hij hoofdrollen in Boy 7 en De ontsnapping.

Voor elkaar gemaakt wordt de tweede lange speelfilm van regisseur Martijn Heijne, die met Sneekweek bewees met beperkte middelen zeer goed uit de voeten te kunnen. De resterende rollen zijn voor onder anderen Fabian Jansen, Roeland Fernhout, Eva van de Wijdeven, Sanne Vogel en Ferdi Stofmeel. 

foto: Loes Haverkort, it-girl van de Nederlandse cinema? (Bula Music) 

De opnamen zijn inmiddels gestart. Dutch FilmWorks zal Voor elkaar gemaakt in het voorjaar van 2017 in de bioscopen brengen. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px