banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Nocturne wordt afgerond met Cinecrowd-campagne

27 september 2016

Er is meer bekend over Nocturne, het speelfilmproject waar onder meer acteur Reinout van Scholten Aschat aan verbonden is. Tijdens het NFF is een crowdfunding gestart om de laatste opnamedagen en de postproductie te kunnen financieren. En er doen veel broers aan mee.

Nocturne wordt het lange speelfilmdebuut van regisseur Viktor van der Valk, wiens short Onno de Onwetende in 2014 de Tuschinski Award won. Die film schreef Van der Valk met Jeroen Scholten van Aschat en samen zijn ze ook verantwoordelijk voor het scenario van Nocturne. Met een wildcard van het NFF hebben ze de film voor een groot deel kunnen financieren. Momenteel staat het project op Cinecrowd om de resterende 20.000,- binnen te kunnen halen.

Nocturne gaat over filmmaker Alex (rol van broer Vincent van der Valk) die tijdens een creatieve crisis door zijn vriendin wordt verlaten. Terwijl hij vecht tegen een deadline komt Alex vooral zichzelf tegen. Vincent werd vorig jaar nog genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn rol in Gluckauf. Reinout Scholten van Aschat, de broer van Jeroen, speelt de andere hoofdrol. Hij won al een Kalf, voor De Heineken Ontvoering, en is dit jaar weer genomineerd voor Beyond Sleep.

Van der Valk en Scholten van Aschat leggen de lat hoog. ‘De wereld van Alex bestaat niet enkel uit wat er zich ‘voor’ zijn ogen afspeelt, maar juist ook wat er zich ‘achter’ de ogen schuilgaat: gedachtes, herinneringen, angsten, twijfels, dromen en visioenen.’ Niet voor niets noemen de makers Jean-Luc Godard als inspirator.

 Vincent van der Valk doet het licht uit in Nocturne (Cinecrowd) 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie