banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Nolan strijkt neer op Urk

14 juni 2016

Figuranten gevraagd voor grote Amerikaanse film? Ingewijden wisten dit weekend genoeg: dat moest Dunkirk zijn, de oorlogsfilm die Christopher Nolan momenteel draait. Een deel van de scènes zal worden opgenomen bij Urk.

De oproep op Facebook waarin figuranten gevraagd werden zich te melden is inmiddels verwijderd. Er zijn voldoende kandidaten. ‘Het castingproces loopt nu’,  zegt Dennis Luyf, head booker film & television van Dutch Casting Agency in dagblad De Stentor. ‘Het betreft enkele tientallen, maar zeker niet meer dan honderd.’ De gekozen figuranten moeten vanaf 24 juni beschikbaar zijn, maar het is niet duidelijk of er op die dag ook daadwerkelijk gefilmd gaat worden. Ook over de titel mag niets worden gezegd.

Het is een publiek geheim dat dit de ‘epische oorlogsfilm’ Dunkirk is. Eind mei werd bekend dat de WOII-film van regisseur Christopher Nolan, over de evacuatie van geallieerde troepen in 1940 uit het Noord-Franse Duinkerken, voor een deel in de buurt van Urk zal worden opgenomen. In de hoofdrollen zijn Tom Hardy, Kenneth Branagh, Mark Rylance en Harry Styles te zien. De casting van de frontman van One Direction lijkt duidelijk een poging een jong publiek bij dit historische oorlogsdrama te betrekken.

De opnamen zullen overigens op het water plaatsvinden: alle figuranten moeten over een zwemdiploma beschikken.

Dunkirk zal volgend jaar zomer door Warner Bros. worden uitgebracht.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px