banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Opnamen De dirigent van start

31 augustus 2017

Vandaag zijn de opnamen voor De dirigent, het nieuwe dama van Maria Peters, begonnen. Ook zijn nu alle castleden bekend.

Naast hoofdrolspeelster Christanne de Bruijn spelen ook Annet Malherbe, Raymond Thiry en Gijs Scholten van Aschat rollen in het drama over de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld, Antonia Brico.

Daar Antonia Brico (geboren in Rotterdam, maar op zesjarige leeftijd naar Amerika verhuisd) een internationale carrière had, zullen ook buitenlandse acteurs meedoen. Zo maken onder anderen Benjamin Wainwright (A Quiet Passion), Richard Sammel (Inglourious Bastards) en Tim Ahern (Mirrors) hun opwachting in de film.

Brico debuteerde in 1930 als eerste vrouwelijke dirigent voor het Berlijns Filharmonisch Orkest; in 1938 was ze de eerste vrouw die voor het New York Filharmonisch Orkest stond.

De dirigent wordt geproduceerd door Shooting Star Filmcompany (Kruimeltje, Sonny Boy, Spijt!, De groeten van Mike!). Splendid Film brengt de film in het najaar van 2018 uit in de Nederlandse en Belgische bioscopen. 

 

Christanne de Bruijn in De dirigent / Shooting Star Filmcompany

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN