banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Opnamen Dikkertje Dap gestart

27 augustus 2016

De meeste boeken van Annie M.G. Schmidt zijn inmiddels wel verfilmd, maar versjes zijn er nog volop. Misschien wel het bekendste, Dikkertje Dap (1950) wordt nu het uitgangspunt van een jeugdfilm. Lemming produceert, Barbara Bredero regisseert.

In het gedicht gaat het jongetje Dikkertje Dap naar de dierentuin om met de giraf te praten. In de filmversie is de opa van Dikkertje dierenverzorger, waardoor het kind veel tijd doorbrengt met giraf Raf. Maar als Dikkertje naar school moet kan Raf niet mee. Hoe kan hij zijn geliefde giraf toch blijven zien?

Dikkertje Dap wordt live action, met Martijn Fischer als opa, Egbert Jan Weeber en Medi Broekman als de ouders en debutant Liam de Vries in de titelrol. Het scenario is van de hand van Mirjam Oomkes (De groeten van Mike!) en Laura Weeda.

De opnamen zijn inmiddels gestart, er wordt onder meer in Marken gedraaid. Voor de productie ging Lemming Film in zee met het Deense Hamster Film en het Belgische A Private View. Independent Films denkt Dikkertje Dap najaar 2017 in de bioscopen te kunnen krijgen.

Liam de Vries en Martijn Fischer in Dikkertje Dap (Victor Arnolds)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN