Gek van Oranje
NIEUWS - In productie

Opnamen film Clara van Gool gestart

08 september 2017

Deze week zijn de opnamen gestart van Clara van Gool’s nieuwe Engelstalige speelfilm The Beast in the Jungle, naar de gelijknamige novelle van Henry James. Van Gool heeft naam gemaakt als movement director en gebruikt veel beweging, choreografie en montage in haar filmtaal. Voor de film zijn acteurs aangetrokken van topgezelschappen uit de internationale danswereld.

fotograaf: Ricardo Vaz Palma

Naast de regie, schreef van Gool ook het scenario, in nauwe samenwerking met schrijver en dichter Glyn Maxwell. Het epische liefdesverhaal speelt zich af in een Engels landhuis waarin zich een raadselachtig geheim ontspint. Centraal staat een paar waarvan de man geobsedeerd is door een voorgevoel dat hem iets groots, misschien zelfs verpletterends zal overkomen en waarvan de vrouw besluit met hem daarop te wachten.

Van Gool won voor Bitings and other effects (1995) en Nussin (1998) een Gouden Kalf voor Beste Korte Film. In 2015 verscheen Voices of Finance naar de spraakmakende Banking Blogs van Joris Luyendijk in The Guardian. 

The Beast in the Jungle wordt opgenomen in Luxemburg, Londen en op Sicilië en komt in 2018 uit in de bioscoop. September Film zal de distributie gaan verzorgen.

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner-HLIV-240x180
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
vacature
BannerIjslandBende_2
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
Banner CineJobs240x180px
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2