banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Opnamen Gangsterdam van start

02 juli 2016

De week gingen de opnamen van Gangsterdam van start. De Franse komedie profiteerde van een financiële bijdrage van het Filmfonds in de vorm van een cash rebate. Conform de ‘spelregels’ van de Netherlands Film Production Incentive zullen ook bekende Nederlandse acteurs aan de film meedoen.

Dat zijn echter bijrollen en hun namen zijn nog niet bekendgemaakt. Deze week stond Gangsterdam op de lijst van nieuwe titels van het Filmfonds  die een bijdrage ontvingen van de Netherlands Film Production Incentive. De komedie kreeg  530.000 euro.

De opnamen van Gangsterdam vinden tot en met 28 juli plaats in Amsterdam. De regie is in handen van Romain Lévy en de hoofdrollen worden vertolkt door de (in Frankrijk) populaire acteurs Kev Adams, Manon Azem en Côme Levin. Productie is in handen van productiehuis Lunanime in samenwerking met het Franse Les Productions du Trésor.

Gangsterdam wordt volgens de makers een ‘komedie met een ongelikt randje’; een combi van actie en bromance. Drie Parijse studenten gaan een weekendje feesten in Amsterdam. Ze moeten echter wel op tijd terug zijn voor een belangrijk examen. Een aantal onverwachte wendingen zorgt ervoor dat het drietal de stad niet verlaat.

Lunanime is de productiepoot van de Lumière Groep, met films als De Rouille et d'Os (Jacques Audiard), Offline (Peter Monsaert) en Les Cowboys (Thomas Bidegain) op het cv.

Juli wordt voor de stad Amsterdam wat filmopnamen betreft een roerige maand. Vanaf 8 juli strijkt ook de cast en crew van de actioner The Hitman’s Bodyguard voor een week in de stad neer, nadat eerder deze week al spectaculaire actiescènes waren gedraaid.

 

Foto: v.l.n.r.  Côme Levin, Kev Adams en Manon Azem / Lunanime

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 2
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Fransien 31-03-2017 om 20:38 uur
Ai ai, , vanavond op alle Franse zenders: deze film strijkt tegen de haren in....Homofoob, rascistisch en vooral , niet geschikt voor tere kinderzieltjes.....
Sandra Rake 05-07-2016 om 21:12 uur
Figureren in Gangsterdam? www.dynamiccasting.nl
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)