Gek van Oranje
NIEUWS - In productie

Opnamen Hotel de Grote L van start

12 augustus 2016

Opvallend: het gelijknamige boek van successchrijver Sjoerd Kuyper verscheen nadat hij het scenario voor de familiefilm had geschreven.  De regie is in handen van Ineke Houtman. In de cast een paar fijne namen.  

De held van het verhaal wordt gespeeld door Julian Ras, de vijftienjarige acteur liet in de Dummie de mummie-films zien over een naturel talent te beschikken. Een van zijn zussen wordt vertolkt door Abbey Hoes, de 22-jarige actrice beleefde haar doorbraak in Koning van Katoren (2012). In 2014 won ze een Gouden Kalf voor beste actrice in Nena en had de afgelopen jaren rollen in De ontsnapping, Ventoux en Fissa.

Na het gelijknamige scenario voor de film geschreven te hebben, schreef Sjoerd Kuyper het jeugdboek Hotel de Grote L, dat lovend werd ontvangen en in 2015 met een Zilveren Griffel werd bekroond. 
Het verhaal gaat over de 13-jarige jongen Kos. Nadat zijn moeder is overleden en zijn vader (Frank Lammers) in het ziekenhuis wordt opgenomen, moet hij het familiehotel runnen samen met zijn drie zussen (Hoes, Bente Fokkens en Linde van der Storm).

De regie van Hotel de Grote L is van Ineke Houtman (Polleke en Mijn Opa de Bankrover) en de film wordt geproduceerd door Kaap Holland Film. De opnamen vinden plaats in Duitsland en Nederland.

Distributeur Entertainment One Benelux brengt Hotel de Grote L begin 2017 uit in de bioscoop.   

 

Foto: Abbey Hoes / Abbey Hoes.nl

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
vacature
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
BannerIjslandBende_2
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
Banner-HLIV-240x180