banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Opnamen Niemand in de stad van start

14 april 2017

Het heeft even geduurd, maar volgende week gaan de opnamen van de eerste speelfilm van documentairemaker Michiel van Erp van start. En dus werd ook de cast bekendgemaakt.

Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters (Tonio) spelen de hoofdrollen in Niemand in de stad, een speelfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Huff. De schrijver is samen met Marnie Blok ook verantwoordelijk voor het scenario.

Het verhaal gaat over het volwassen worden van drie vrienden tijdens hun studententijd. Ingrijpende ervaringen en verlies brengen veranderingen en inzichten met zich mee.   

Michiel van Erp is blij dat na jaren van voorbereiding – de productie werd al in 2014 aangekondigd met een release in 2016 – de opnamen echt gaan beginnen: ‘Ik ben trots op het scenario en de cast en hoop een film te gaan maken die een jonge generatie zal inspireren hun dromen na te jagen.'

Van Erp vierde vorig jaar augustus zijn 25-jarig jubileum als documentairemaker. Tot zijn bekendste titels horen Pretpark Nederland, I am a Woman Now en MH17: Het verdriet van Nederland. Voor de dramaserie Ramses, over de jonge jaren van zanger en acteur Ramses Shaffy, won hij in 2014 de Nipkow Schijf en de Prix Europa.

De opnamen gaan begin volgende week van start en duren tot en met 31 mei. Er zal voor het grootste deel in Amsterdam worden gedraaid.

Distributeur September Film brengt Niemand in de stad in 2018 uit in de bioscoop.

 

V.l.n.r. Chris Peters, Jonas Smulders, Minne Koole en Michiel van Erp / September Film

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180