banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Opnamen nieuwe komedie Nijenhuis van start

20 juni 2017

Gek van geluk heette in december vorig jaar nog Gek van verlangen. Met de inhoud van de film zal de verandering van titel niet te maken hebben. Die is onveranderlijk romantisch. De opnamen van de nieuwe romkom van Johan Nijenhuis zijn inmiddels begonnen. Met Plien van Bennekom in haar eerste grote filmrol.

In ronde vier van de Netherlands Film Production Incentive 2016 werd de nieuwe film van Johan Nijenhuis het ruimst bedeeld: Gek van geluk kreeg 473.000 euro.

Daar heeft Nijenhuis leuke acteurs voor ingehuurd: Plien van Bennekom speelt de hoofdrol van Lena, een alleenstaande moeder die liefdesliedjes schrijft voor haar vak, maar uit haar eigen leven weinig inspiratie put. Haar beste vriendin (Carly Wijs) schiet te hulp en huurt een werkloze acteur in (Matteo van der Grijn) om Lena weer wat kriebels en dus ook werk te bezorgen.

Het is de eerste keer dat Van Bennekom een hoofdrol in een film speelt. Nijenhuis is blij dat hij haar drie grote talenten kan combineren:  ‘Ze is een fantastische komedie-actrice en ze weet ook de kleine dramatische momenten uniek vorm te geven. Bovendien is ze zelf theatermaker.’

Andere rollen zijn er voor Henry van Loon, Waldemar Torenstra, Beppie Melissen en Loes Haverkort. Johan Nijenhuis is met bioscoophits als Toscaanse bruiloft, Verliefd op Ibiza, Rokjesdag en Onze jongens een van de succesvolste filmregisseurs van Nederland.

Gek van geluk wordt begin december 2017 in de bioscoop verwacht en zal gedistribueerd worden door Entertainment One.

 

Johan Nijenhuis / Foto: Nijenhuis & Co

Bewaren

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180