banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Opnamen Riphagen van start

10 september 2015

Met de WOII-thriller wil regisseur Pieter Kuijpers een andere kant van de oorlog laten zien. Riphagen is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bart Middelburg en René ter Steege, waarin het leven van Andries Riphagen (bijnaam: Al Capone) centraal staat. Een kleurrijk maar ook controversieel leven, want behalve bokser, zwarthandelaar en souteneur was Riphagen ook een fervent Jodenjager. Het verraden en afpersen van Joodse onderduikers leverde hem een fortuin op.

De opnamen zijn vandaag begonnen. Regisseur Pieter Kuijpers is duidelijk over wat hij met de film wil laten zien: ‘Met Riphagen wil ik de andere kant van de oorlog laten zien en proberen het heroïsch beeld dat nog steeds bestaat van de Tweede Wereldoorlog te herzien. Het is geen film over een held, een heldendaad, of over een slachtoffer. Maar over een dader.’

In de hoofdrollen niet de minste namen: Jeroen van Koningsbrugge speelt de titelrol en heeft in Peter Blok, Sigrid ten Napel, Mark Rietman en Kay Greidanus uitstekende tegenspelers.

foto: Jeroen van Koningsbrugge heeft geen schone handen (September Film)

Riphagen wordt geproduceerd door Pupkin in coproductie met VPRO. Het scenario werd geschreven door Paul Jan Nelissen en Thomas van der Ree.
Distributeur September Film brengt de thriller in mei 2016 uit in de bioscopen en de VPRO zal de driedelige tv-serie Riphagen later op tv uitzenden.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN