banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Opvolger De nieuwe wildernis 24 september in de bioscoop

17 februari 2015

Holland, natuur in de delta gaat ‘ie heten, de opvolger van De nieuwe wildernis die zo’n anderhalf jaar geleden ruim 700.000 bezoekers trok. In de nieuwe documentaire staat de hele deltanatuur van ons land centraal. Gisteren werd de distributiedeal ondertekend door Ems Films en Dutch FilmWorks. Daarmee is de release van de opvolger van De nieuwe wildernis een feit. Producenten Ton Okkerse en Ignas van Schaick zijn er blij mee: ‘Dutch FilmWorks bewees met de eerste film groots uit te willen pakken buiten de standaardgenres, een insteek waarmee de hele Nederlandse bioscoopbranche een extra impuls kreeg.’

Holland, natuur in de delta zal een ode worden aan het kustgebied, onze rivieren en de rijke natuur die zij onze delta brengen. Een film die de dynamiek en de veerkracht van Nederland toont. De opnamen zijn al grotendeels achter de rug. Camera- en geluidsmensen uit binnen- en buitenland hebben onder leiding van regisseur Mark Verkerk wederom hoogstandjes verricht op het gebied van natuurfotografie, waarbij gebruik werd gemaakt van hypermoderne technieken. ‘Het verhaal’ van de documentaire wordt verteld vanuit een cultuurhistorische context, zeg maar van de prehistorie tot nu.

Dutch FilmWorks brengt Holland, natuur in de delta op 24 september 2015 uit. Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Wereld Natuur Fonds zegden al eerder hun steun in de vorm van een partnership toe.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px