American Made
NIEUWS - In productie

Rauw vissersdrama voor de camera in Oostende

02 maart 2016

Deze week zijn in Oostende de opnamen gestart van de Vlaams-Nederlandse coproductie Cargo. Het vissersdrama is het lange speelfilmdebuut van regisseur Gilles Coulier, die in Vlaanderen geldt als een aanstormend filmtalent.

De vis wordt duur betaald, ook in Vlaanderen. Dat althans is de strekking van Cargo, een psychologisch vissersdrama, gesitueerd in Oostende. Debuterend regisseur Gilles Coulier wist hiervoor een fraaie cast samen te brengen. Sam Louwyck (Belgica), Wim Willaert (Offline) en Sebastien Dewaele (Ex drummer) spelen drie broers die als visser amper het hoofd boven water kunnen houden. In een poging te redden wat er te redden valt, vervallen ze tot wanhopige acties.

Regisseur Coulier viel eerder op met een aantal sterke kortfilms, waarvan de laatste, Mont Blanc, geselecteerd werd voor het filmfestival van Cannes. Hij schreef het script met de huidige hoofdrolspelers in gedachten, acteurs die in eigen land vooral bekend zijn van de populaire televisieseries Bevergem en Eigen Kweek. ‘Ik wilde met karakterkoppen werken die zouden passen in de harde wereld van de visserij.’

 foto: Toen zij uit Oostende vertrokken: Gilles Coulier, Sebastien Dewaele, Sam Louwyck, Wim Willaert (HFN)


Coulier liet zich inspireren door de vissers van Oostende, een zeer gesloten gemeenschap die sterk te lijden heeft onder teruglopende vangsten. Voor de opnamen zal de productie ook echt de zee op gaan. Producent van Cargo is De Wereldvrede, makers van de absurde fictiereeks Bevergem. Nederlandse coproducent is Halal, het productiehuis van onder meer Prins en beide New Kids-films.
Dutch FilmWorks brengt Cargo uit in de bioscopen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
The_Beguiled_240x180
Banner Cinejobs 240x180px
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
BELLA-DONNAS_HFN_240x180px
WebBanner_FBTS_2017_versie2_print
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
InBlue_HFN_240x180