banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Rechten nieuwe Paul Verhoeven gekocht door Pathé

16 februari 2018

De opnamen voor zijn nieuwe film moeten nog starten, maar Paul Verhoeven heeft al een eerste distributiedeal. Op de European Film Market in Berlijn kocht Pathé de Franse vertoningsrechten van Blessed Virgin.

Pathé doet ook de internationale sales van de film en zal in Cannes het project aan kopers presenteren. Blessed Virgin is gebaseerd op de non-fictie studie Immodest Acts van historica Judith C. Brown. Daarin beschrijft ze het ware verhaal van de middeleeuwse non Benedetta Carlini die het op basis van haar visioenen tot abdis schopt. Na een onderzoek van de katholieke kerk blijken haar beweringen echter vals en is er sprake van een verborgen liefdesrelatie met een andere non.

De geschiedenis van Carlini geldt als het eerste verslag van een lesbische liefde in westerse literatuur. Brown baseerde zich daarvoor op historische documenten. Verhoevens vaste scenarist Gerard Soeteman bewerkte de studie tot een scenario. Voor de hoofdrol van Benedetta Carlini heeft de Franse regisseur actrice Virginie Efira gecast, met wie hij eerder werkte in Elle. De opnamen starten in augustus, het wordt Verhoevens tweede samenwerking met de Franse producent Saïd Ben Saïd.

Paul Verhoeven zal in Cannes Blessed Virgin aan kopers presenteren / HFN

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN