banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Regiedebuut Frank Lammers voor de camera

01 juni 2015

Amper bekomen van zijn Michiel de Ruyter-succes wacht Frank Lammers alweer een nieuwe mijlpaal: zijn regiedebuut. Volgende week starten de opnamen van Of ik gek ben.
En het zijn niet de minste acteurs die Lammers om zich heen heeft verzameld. Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Matteo van der Grijn, Cees Geel en Bianca Krijgsman zijn enkele van de bekende gezichten die in de film te zien zullen zijn. Hoofdrol is voor Mike Weerts (Borgman), die de jonge kunstenaar Benjamin speelt. Hij is opgenomen in een tbs-kliniek, maar heeft eigenlijk geen flauw benul waarom. Het leven in de kliniek is hard, maar langzaam krijgt Benjamin er weer grip op zijn leven. Pas dan beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was in zijn vorige leven.

Voor Lammers gaat Of ik gek ben vooral over menselijk falen. ‘Wat doe je als je op een dag wakker wordt en alles kwijt bent. Je geld, je carrière, je vrijheid en de wereld zegt dat je gek bent?' 
Of ik gek ben is gebaseerd op de gelijknamige roman van Michiel Stroink. Lammers schreef zelf het scenario. De opnamen vinden gedurende juni en juli hoofdzakelijk plaats in Eindhoven en omgeving. September Film zal Of ik gek ben in 2016 in de bioscopen brengen.  

Cast Of ik gek ben
V.l.n.r. Donnya Zidan, Nienke van Hofslot, Joel de Tombe, Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis, Bianca Krijgsman, Cees Geel, Mike Weerts, Frank Lammers, Monic Hendrickx, Tibor Lukács, Maarten Heijmans, Roy ‘Fresku’ Reymound, André Dongelmans, Hakim Traïda, Valerie Pos. 
Foto: Bob Bronshoff. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180