banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Reiné aan de slag met historisch epos Redbad 754 A.D.

15 september 2016

De Friese koning Radboud is de titelheld van de nieuwe film van regisseur Roel Reiné en producent Klaas de Jong. De opnamen starten volgend jaar, maar de preproductie is reeds in volle gang. Dus: stuntmannen- en vrouwen opgelet!

Reiné en De Jong zijn reeds op zoek naar gevechtsfiguranten, vrouwelijke boogschutters en ruiters. Deze specialisten zullen een belangrijke rol in de film spelen en intensief worden voorbereid op de spectaculaire slagveldscènes die gezichtsbepalend zullen zijn voor dit heldenepos.

Na het grote succes van Michiel de Ruyter gaan Reiné en De Jong dus opnieuw samen aan de slag. De opnamen van het historische drama Redbad 754 A.D. gaan volgend jaar september van start. Namen van acteurs zij nog niet bekendgemaakt, maar de casting is wel begonnen.

Het jaartal uit de titel verwijst naar de dood van de monnik Bonifatius bij Dokkum. Volgens veel bronnen werd hij door barbaarse krijgers vermoord. Maar is dat wel de waarheid of alleen de christelijke versie van het verhaal? En daar komt koning Radboud (Redbad op z’n Fries) het verhaal binnen. Redbad is niet een heel bekende historische figuur. Hij leefde in de achtste eeuw en heerste over een gebied dat nog als een van de weinige plekken in Europa vasthield aan natuurgoden en sterk geloofde in vrijheid en gelijkheid. De katholieke Franken willen het handelscentrum Dorestad, in handen van Redbads vader, veroveren. Dat lukt en Redbad wordt op een vlot de zee op geduwd om te sterven. Hij overleeft, spoelt aan bij de Vikingen en bedenkt een plan om terug te keren.

De opnamen zullen grotendeels plaatsvinden in Noord-Nederland in ruige natuurgebieden. Zo wordt momenteel onderzocht waar een terp met een nederzetting kan worden gebouwd en waar Dorestad nagebouwd kan worden. Er wordt er ook gedraaid in Denemarken op historische Viking-locaties.

Net als bij zijn vorige films zal Roel Reiné ook zelf de camera voeren. Zijn laatste Nederlandse film was het actiedrama film Michiel de Ruyter, dat meer dan 850.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen trok en internationaal een van de best verkochte Nederlandse films ooit was. De meest recente productie van Klaas de Jong is Tuintje in mijn hart, die op 26 januari 2017 in première zal gaan. 

 

Detail uit een fantasievoorstelling van koning Radboud (Redbad) der Friezen. Dit schilderij hangt in het voormalig stadhuis van Medemblik. Anonieme schilder, mogelijk uit de 17-de eeuw.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 1
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Wendela 20-09-2016 om 17:38 uur
Waar kun je je aanmelden? Zijn er contactgegevens bekend?
Ik ben een vrouwelijke historische boogschutter dus
dit lijkt me geweldig om aan mee te doen.
21-09-2016 om 09:56 uur
Hoi Wendela. Mailen naar figuratie@farmhousefilm.nl lijkt ons de beste optie, of anders bellen met 058 - 2800 695. Succes!
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN