banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Renesse wordt komedie vol nieuwe gezichten

12 november 2015

Geen gevestigde acteursnamen in de vakantiekomedie Renesse. Jong aanstormend talent en bekende YouTubers, die gaan de rollen opvullen. De opnamen zijn momenteel in volle gang: in Portugal!

In de volgend jaar uit te brengen jongerenkomedie Renesse vertrekken vier jeugdvrienden naar een camping bij de populaire Zeeuwse badplaats om eindelijk eens een meisje te scoren. Maar ‘dronken maten, nymfomane Brabo’s en kakkers die het op dezelfde meisjes voorzien hebben’ voorkomen dat ’t al te makkelijk gaat.

De verhaallijn is uit het leven gegrepen: jaarlijks viert een kwart van de Nederlandse jongeren hun vakantie aan de eigen kust. Toch week de productie uit naar Portugal om verzekerd te zijn van goed weer. Een ander opvallend feit is dat er nauwelijks bekende namen aan de film verbonden zijn. Tenminste, voor bioscoopbezoekers. Frequente YouTube-bezoekers zullen de vloggers Gierige Gasten, EenhoornJoost en Monica Geuze vast wel van naam kennen. Samen hebben de social media-sterren bijna een half miljoen volgers op YouTube en meer dan 650.000 volgers op Instagram.

De rest van de cast is opgevuld met nieuw talent als Niek Roozen, Martijn van Eijzeren, Simon Kindermans en Sam Doets. Bijrollen zijn er voor Yasmin Karssing (Junior Songfestival), Ella-June Henrard (Michiel de Ruyter, Boy 7), Florence Vos (SpangaS, Ventoux) en Lisa Zweerman (4Jim, Smeris).

De regie is in handen van Willem Gerritsen. Renesse wordt geproduceerd door Yoshi Aesaert van Marmalade en Tom de Mol van Tom de Mol Productions in samenwerking met Lion Film Productions en RTL Entertainment. Renesse wordt in juli 2016 in de bioscopen verwacht.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)