American Made
NIEUWS - In productie

Robert Jan Westdijk gaat lowbudget voor Waterboys

10 juli 2015

Twintig jaar na het succes van Zusje keert Robert Jan Westdijk terug naar het eigenzinnig en onafhankelijk filmmaken. Met een compacte cast en crew neemt hij de komende maand in Schotland en Nederland Waterboys op.

De film vertelt het grappige en ontroerende verhaal van een vader en zoon die beiden zojuist single zijn geworden en tijdens een reis naar Schotland elkaar eindelijk echt leren kennen. De hoofdrol van vader gaat naar Leopold Witte (Gooische Vrouwen, Ventoux), Tim Linde maakt zijn speelfilmdebuut als zoon. Verder zijn er grote rollen weggelegd voor de Schotse actrices Valerie Edmond en Julie McLellan. Maarten van der Ven maakt met Waterboys zijn debuut als producent.

foto: Schotse lokaties voor de film Waterboys 

De titel verwijst naar de Brits/Ierse band The Waterboys van Mike Scott, die voor de score tekenen en die ook een cameo in de film hebben. Afgelopen december startte Westdijk de opnamen door een concert van The Waterboys te filmen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
Bigfoot Junior_Banner HFN
WebBanner_FBTS_2017_versie2_print
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
emoji_240X180
Banner Cinejobs 240x180px
InBlue_HFN_240x180
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)