banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Roel Reiné gaat kinderboek echtgenote verfilmen

16 november 2015

Aanstaande zaterdag wordt het eerste exemplaar van het kinderboek Stranders uitgereikt aan acteur Frank Lammers. Ongetwijfeld in aanwezigheid van regisseur Roel Reiné: echtgenoot van schrijfster Iris Stobbelaar, én beoogd regisseur van de verfilming.

Uitgeverij Ploegsma en Reiné hebben inmiddels overeenstemming bereikt over een filmversie, die in 2017 voor de camera’s moet. Stranders is een jeugdboek met magische elementen, waarin de jonge held Job zijn schuldgevoel moet aflossen door zijn zusje te redden uit de fantasiewereld waarnaar hij haar heeft toegewenst.

Stobbelaar schreef het boek in Los Angeles waar ze momenteel met haar man en kinderen woont. Ze werkte eerder als theaterregisseur, kreeg bekendheid als actrice in de tv-serie Sam Sam en schreef columns voor het blad Wij jonge Ouders. Een bron van inspiratie voor de wereld waarin Stranders zich afspeelt vormde onder meer het weidse Limburgse landschap, De Peel in Nederweert en de Mergelgrotten.

Roel Reiné krijgt het nog druk, want voor hij aan Stranders kan beginnen moer hij eerst Hard Target 2 afmaken, die hij momenteel opneemt in Thailand met Scott Adkins en Vinnie Jones maar zonder Jean-Claude van Damme. Daarna heeft hij zich vastgelegd voor Willem van Oranje. Maar Roel heeft er nu al zin in. ‘Een spannende kinderfilm heb ik altijd al willen maken, zeker nu mijn zoon acht jaar is geworden.’

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN