banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Rutger Hauer treedt toe tot Gangsterdam

05 augustus 2016

De Frans-Nederlandse misdaadkomedie Gangsterdam heeft een grote naam aan de cast toegevoegd: Rutger Hauer. De veteraan zal de rol van maffiabaas vertolken. Gangsterdam wordt in het kader van de cash rebate-regeling deels in Nederland gedraaid. Een flink gedeelte van de komedie speelt in Amsterdam.

Gangsterdam ontving ruim een half miljoen euro uit deze stimuleringsregeling. Conform de regels van de Netherlands Film Production Incentive moeten ook (bekende) Nederlandse acteurs worden ingezet. Naast Hauer zijn dat Alex Hendrickx, Bas Keijzer en Edo Brunner.

Gangsterdam gaat over een gesjeesde Franse rechtenstudent (de in Frankrijk populaire Kev Adams) die uit liefde voor een onbereikbaar meisje (Manon Azem) in het Amsterdamse drugscircuit verzeild raakt. Regie van de Frans gesproken Gangsterdam is in handen van Romain Lévy. De Nederlandse coproducent is Lunanime, die eerder de internationale filmhuishit Le Rouille et d’Os mee produceerde.

Een internationale rol waar Rutger Hauer thuis voor kan blijven: Gangsterdam (Marie Grenin/Lunanime)

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px