banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Sergio Hasselbaink gecast voor The Pain Body

18 juli 2016

Het drama is gebaseerd op het zogeheten kopschoppersdrama dat in 2013 in Eindhoven plaatsvond. Voor de financiering wordt gebruikgemaakt van crowdfunding.

Zinloos geweld, dat is het belangrijkste thema van The Pain Body, een drama waarin Sergio Hasselbaink (Popoz, Sonny Boy) de hoofdrol gaat vertolken. De film is gebaseerd op wat het kopschoppersdrama is gaan heten. In 2013 werd een 22-jarige inwoner van Eindhoven tijdens een avondje stappen zonder reden door een groepje jongeren in elkaar geslagen. Het geweldsincident werd gefilmd en de beelden waren overal te zien. De minderjarige daders kregen een straf van maximaal tien maanden cel.

In The Pain Body ligt de nadruk op de levens van twee jongeren: Orlando, de zanger van een bekende rapgroep, en Eddy: slachtoffer van zinloos geweld.

De regie van The Pain Body is in handen van Gerson Oratmangoen (als acteur te zien in Schemer en De punt), die de film met crowdfunding hoopt te kunnen maken. Op Cinecrowd staat de teller inmiddels op tweeduizend euro. De opnamen moeten dit najaar plaatsvinden; er zal vooral in Noord-Brabant worden gedraaid. The Pain Body gaat naar verwachting in 2017 in première.

www.cinecrowd.com

 

Sergio Hasselbaink in en als Sonny Boy uit 2011 / A-Film

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird