banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Simone Kleinsma speelt hoofdrol in Dorst

02 augustus 2016

Simone Kleinsma is gecast voor Dorst, een tragikomisch verhaal gebaseerd op het gelijknamige boek van Esther Gerritsen. En daarmee heeft de 58-jarige musical-veterane voor het eerst een dragende rol te pakken.

Kleinsma gaat de rol spelen van de moederfiguur uit het boek, wier doelloze dochter bij haar intrekt als zij ziek blijkt te zijn. Kleinsma: ‘Toen ik het boek van Esther Gerritsen las, begreep ik wel dat men hier een filmscript in zag. Ondanks de serieuze verhaallijn zit er ook veel humor in. En die combinatie spreekt me aan.’

Na het afronden van de kleinkunstacademie specialiseerde Kleinsma zich in musicals en musicalvoorstellingen. Ze won in totaal viermaal de John Kraaijkamp Musical Award. Haar eerste vroege filmcredit is een bijrol in Een vlucht regenwulpen uit 1981. Daarna zou het tot 2013 duren voordat ze weer in een film te zien was: een van de hoofdrollen in de ensemblefilm Verliefd op Ibiza van regisseur Johan Nijenhuis, die haar opnieuw castte in Toscaanse bruiloft (2014). Dorst is haar eerste hoofdrol in een boekverfilming.

De regie van Dorst is van Saskia Diesing (Nena), die samen met Gerritsen ook het scenario schreef. In andere rollen zijn Elise van 't Laar, Leopold Witte, Stefan de Walle en Margot Ros te zien. De opnamen gaan 14 augustus in en rondom Amsterdam van start.  

Dorst wordt in 2017 uitgebracht door September Film.

 

Foto: Simone!  / Theatershow Simone Kleinsma vanaf 2 augustus 2016 te zien in diverse theaters

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px