banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Sneekweek decor voor sexy thriller

22 april 2015

Het populaire Friese watersportevenement speelt een belangrijke rol in Sneekweek, het filmdebuut van Martijn Heijne. De opnamen beginnen, hoe toepasselijk, tijdens de Sneekweek die dit jaar voor de tachtigste keer wordt gehouden. Heijne studeerde in 2011 af aan de Filmacademie en werkte vervolgens als regisseur van commercials, tv-series (Love Hurts en Lesbos) en assisteerde Johan Nijenhuis en Roel Reiné.

Het script van Sneekweek, dat werd geschreven door Alex van Galen en Lars Boom (Michiel de Ruyter), wordt omschreven als een sexy thriller-comedy, maar lijkt ook horror-trekjes te bevatten. Centraal staan zes studenten die tijdens het zeilfeest naar Sneek komen om los te gaan. Een psychopaat, uit op wraak, gooit echter bloedig roet in het eten.

Het project wordt geproduceerd door Farmhouse Film, de productiemaatschappij van Klaas de Jong en Bernard Tulp, dat de afgelopen jaren kassuccessen boekte met Toscaanse bruiloft, Verliefd op Ibiza en Michiel de Ruyter. De opnamen vangen aan tijdens de Sneekweek die op 1 augustus begint. De cast is nog onbekend. A-Film Benelux brengt de film voorjaar 2016 in de bioscoop.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie