banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Titel nieuwe Nijenhuis bekend

18 april 2016

Sexy vrouwen genoeg in de recente films van Johan Nijenhuis, dus nu zijn de sexy mannen weer eens aan de beurt. Jim Bakkum en Martijn Fischer spelen in Onze jongens bouwvakkers die dansers worden.

In Onze jongens gaat de maker van Rokjesdag en Verliefd op Ibiza aan de slag met omgekeerd seksisme. In de komedie proberen vijf knappe bouwvakkers geld te verdienen met hun moves. Wanneer ze een gat in de markt ontdekken staan de dames in de rij om gebruik te maken van hun swingende expertise. Nijenhuis zit momenteel nog in het castingproces, opnamen starten dit voorjaar.

Johan legt het zelf zo uit: ‘Het idee voor Onze jongens ontstond tijdens de opnamen van Verliefd op Ibiza. Bij een scène aan het zwembad moest Jim Bakkum olie op zijn armen wrijven om de spieren te laten glanzen. Vrouwen in de crew schoten naar voren en boden aan om dat klusje te klaren. Ik geloof niet dat mannen dat bij een actrice zouden voorstellen. Dat was het moment waarop ik me realiseerde dat de rollen tussen mannen en vrouwen zijn omgedraaid.’

Gaat Johan Nijenhuis zijn reputatie als de grootkaartjesverkoper alle eer aan doen? Het zou zo maar kunnen, want dit idee heeft de potentie voor een komedie a la The Full Monty. De teller van Rokjesdag staat momenteel alweer op 325 000 tickets, wat het opnieuw een grote bioscoophit voor de regisseur/producent maakt.

foto: Onze jongens Jim en Martijn trekken er hard aan (eOne)

Anne-Louise Verboon (Ibiza, Toscaanse bruiloft) is verantwoordelijk voor het scenario van Onze jongens. De choreografie is in handen van topchoreograaf Vincent Vianen, die onder meer The Ultimate Dance Battle op zijn naam heeft staan. 
Coproducent is AvroTros, Entertainment One is distributeur.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN