American Made
NIEUWS - In productie

Topcast en Hollandse hits in De zevende hemel

25 november 2015

Afgelopen zaterdag zijn de opnamen gestart van De zevende hemel. De ensemblefilm over een familie heeft naast een cast met klinkende namen tal van bekende Nederlandstalige liedjes. Regie is van Job Gosschalk.

In de film ontdekt Maria Rossi (Henriëtte Tol) dat ze doodziek is. Ze probeert nog een keer haar hele familie om zich heen te verzamelen. Maar oude ruzies, relatieproblemen en het jubileum van het familierestaurant staan dit in de weg. Onder de acteurs in Zevende hemel namen als Huub Stapel, Thomas Acda, Halina Reijn, Tjitske Reidinga, Ruben van der Meer en Huub van der Lubbe.

Producent Maarten Swart van Kaap Holland Film wilde al een tijd een film maken die een ode is aan de Nederlandse muziek. ‘Ik ben ongelooflijk trots dat we dit met Job Gosschalk en een droomcast mogen waarmaken.’ Ook regisseur Job Gosschalk kan niet wachten: ‘Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met De zevende hemel en met dit geweldige team. Het is een uniek project, zoals we dat nog nooit gezien hebben in de Nederlandse film.’ Onder de vertolkte artiesten liedjes van Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato, Bløf, De Dijk, Guus Meeuwis, Nick & Simon, Boudewijn de Groot en Doe Maar.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

BELLA-DONNAS_HFN_240x180px
The_Beguiled_240x180
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Banner Cinejobs 240x180px
WebBanner_FBTS_2017_versie2_print
InBlue_HFN_240x180