banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Van Warmerdam aan de slag met Nummer Tien

26 mei 2017

Goed NL-nieuws uit Cannes. Daar maakte producent Marc van Warmerdam vandaag bekend dat broer Alex aan zijn tiende speelfilm werkt. Vooralsnog ook Nummer Tien geheten. Volgend jaar moeten de opnamen plaatsvinden.

Marc van Warmerdam is in Cannes vanwege zijn betrokkenheid als coproducent bij de Oekraïense film A Gentle Creature, die dit jaar in competitie draait, maar hij had ook goed nieuws voor de vaderlandse cinema. Er komt een nieuwe film van Alex van Warmerdam. Niet direct – er wordt pas in 2018 gedraaid – maar het scenario is klaar.

Daarmee is ook alles gezegd, want behalve dat het de duurste Van Warmerdam tot nu toe wordt, wilde de producent niet ingaan op de inhoud van het verhaal: ‘De meeste films zijn leuker om te zien als je er van tevoren niets van weet, en dat geldt voor dit project nog nét iets meer dan voor eerdere projecten van Alex.’

Nummer Tien speelt zich af in Nederland en Duitsland en er zal behalve Nederlands en Duits ook Engels in worden gesproken. De cast bestaat uit Nederlandse en buitenlandse acteurs. Naar verwachting zullen Van Warmerdam zelf en actrice/echtgenote Annet Malherbe niet in de film te zien zijn.

Het hoge budget heeft te maken met het aantal acteurs en het opvallende aantal locaties waar het verhaal zich afspeelt. Producent Van Warmerdam schat het aantal draaidagen op zestig, wat voor een Nederlandse productie veel is. Graniet Film heeft in Cannes contracten afgesloten met een Belgische en Duitse coproducent.

De release staat gepland voor 2019. De laatste film van Alex van Warmerdam was de thriller Schneider vs Bax uit 2015. Zijn achtste film, Borgman, werd in 2013 geselecteerd voor de competitie van Filmfestival Cannes.

Alex van Warmerdam / Cineuropa.org

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180