banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Veerle Baetens gaat Het smelt verfilmen

08 april 2016

Een van de meest bekroonde actrices van de lage landen gaat een van de meest bejubelde romandebuten van de laatste jaren verfilmen. Veerle Baetens, in 2013 verkozen tot Europese actrice van het jaar, maakt van Lize Spits Het smelt haar regiedebuut. Topkapi is coproducent.

Ook in Nederland is er veel waardering voor de bijzondere roman van Spit, die uitgegeven wordt door Das Mag. In het verhaal keert de jonge Vlaamse Eva terug naar haar geboortestreek. Ze heeft een rekening te vereffenen met de leeftijdsgenoten die destijds zo’n belangrijke rol in haar leven speelden. In de achterbak van haar auto rust een groot blok ijs. ‘Het is absoluut een briljant boek,’ aldus Baetens. ‘Vanaf de eerste pagina greep het me bij de strot.’

Veerle Baetens brak drie jaar geleden internationaal door met haar rol in The Broken Circle Breakdown, en heeft sindsdien in verschillende buitenlands producties gestaan. Voor Het smelt gaat ze in zee met producent Dirk Impens, bekend van The Broken Circle, Belgica en Café Derby. Coproducent wordt Topkapi Films uit Amsterdam. Baetens gaat zelf het scenario schrijven.

foto: Nu actrice, straks regisseur: Veerle Baetens (VAF)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN