American Made
NIEUWS - In productie

Verhoeven verfilmt leven lesbische non

27 april 2017

Paul Verhoeven is van plan volgend jaar in Frankrijk een nieuwe film te gaan draaien: Blessed Virgin.  Het onderwerp: een lesbische non, dus controverse lijkt verzekerd.

Het project van Paul Verhoeven dook op op een aankondiging van de markt van het filmfestival van Cannes dat komende maand plaatsheeft.

Het betreft een verfilming van Immodest Acts - The Life of a Lesbian Nun in Renaissanc Italy (1986) van Judith C. Brown, een waargebeurde, historische roman over het bijzondere leven van Benedetta Carlini (1591-1661). Als negenjarige een Toscaans klooster ingestuurd door haar rijke ouders, kreeg Benedetta als jonge vrouw visioenen van religieuze én erotische aard. Die maakten zoveel indruk dat ze al snel tot abdis werd gekozen. Maar na een onderzoek van de kerk bleek veel gelogen en kwam iets aan het licht dat nog veel schokkender was: een lesbische relatie met een andere non.

De Belgische actrice Virginie Efira (39), die ook een rol had in Elle,  gaat de rol van Carlini spelen. Het scenario van Blessed Virgin is geschreven door Gerard Soeteman, met wie Verhoeven in Nederland eerder onder meer de succesvolle films Turks Fruit, Soldaat van Oranje en Zwartboek maakte.

Voor zijn tweede Franstalige productie werkt Verhoeven samen met productiemaatschappij SBS Productions, met wie hij vorig jaar de veelgeprezen thriller Elle maakte. 

 

Visionair of vrijzinnig: Benedetta Carlini / Paul Verhoeven / Foto: Berlinale 2017

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
InBlue_HFN_240x180
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
WebBanner_FBTS_2017_versie2_print
Bigfoot Junior_Banner HFN
emoji_240X180
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
Banner Cinejobs 240x180px