banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Vlaamse hitfilm krijgt NL-bewerking

02 september 2015

Hasta la Vista was in 2011 een groot succes in België. Volgend jaar gaat de Nederlandse versie van dit komische drama over drie lichamelijk gehandicapte vrienden ook in Nederland draaien. Voorlopige titel: Adios Amigos.

De reis, niet de bestemming. Dat is uiteindelijk het motto van het komische drama Hasta la Vista dat in 2011 de Belgische bioscoopzalen deed volstromen. Drie rolstoelende vrienden willen ook weleens seks. In Spanje kunnen ze dat krijgen, denken ze. Een norse chauffeuse is bereid hen te brengen.

Een universeel verhaal dat ook weleens in Nederland zou kunnen aanslaan, meende filmproducent BosBros. Die gaf Anne Barnhoorn opdracht het script te bewerken en van typisch vaderlandse humor te voorzien, iets wat de 33-jarige scenarioschrijver prima in de vingers heeft, getuige het Gouden Kalf dat ze vorig jaar voor de komedie Aanmodderfakker in ontvangst mocht nemen. Als belangrijkste aanpassing laat zij het trio niet in Spanje, doch in Kroatië belanden.
De regie is in handen van Albert Jan van Rees (Overspel, Toren C) en voor de hoofdrollen tekenen Yannick van de Velde, Martijn Lakemeier en Bas Hoeflaak.

De opnamen, die grotendeel in Kroatië plaatsvinden, zijn inmiddels van start gegaan.
Distributeur Dutch FilmWorks hoopt Adios Amigos eind september 2016 uit te kunnen brengen.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie