banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Willem de Bruin speelt hoofdrol in Catacombe

19 april 2017

De cast voor Catacombe, een drama over gokschulden en matchfixing in de voetbalwereld, is bekend.

De thematiek van Catacombe mag beslist actueel genoemd worden gezien de recente onthullingen rond de gokschulden van voormalig international Patrick Kluivert. Ook in Catacombe komt een profvoetballer langzaam aan de grond te zitten. Als een matchfixingsyndicaat zijn gokschuld opeist, moet hij vechten voor zijn leven.

De hoofdrol wordt gespeeld door Willem de Bruin; de voormalig Opposites-rapper maakt hiermee zijn speelfilmdebuut. In de overige rollen zijn de Belgische acteur Kevin Janssens, Liliana de Vries (Bon Bini Holland, Waterboys) en oud-profvoetballer Glenn Helder te zien.

Het scenario van Catacombe werd geschreven door van Victor D. Ponten en Mustafa Duygulu. Ponten voert ook de regie. Samen met Jim Taihuttu maakte hij in 2011 zijn regiedebuut met het veelgeprezen drama Rabat.

Catacombe kreeg in februari 2016 uit het Filmfonds-initiatief De Oversteek een bedrag van 890.000 euro toegekend, met een bioscoop- en tv-release in 2017. Dat wordt nu 2018.

Eerdere films uit De Oversteek waren onder meer Nena, Gluckauf, Wolf en De ontmaagding van Eva van End. Vorige maand ging het drama Waldstille in première. 

De opnamen voor Catacombe zullen in mei aanvangen. De bioscoopdistributie wordt in 2018 verzorgd door Paradiso Entertainment.

 

Hoofdrolspeler Willem de Bruin (rechts) met Glenn Helder / Milan van Dril / Paradiso Entertainment

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px