banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

YouTube-fenomeen Djamila speelt hoofdrol in Misfit

20 mei 2017

Djamila, bekend van de hitsingle Brickwall en het YouTube-kanaal MeisjeDjamila, maakt haar filmdebuut in de nieuwe Nederlandse komedie Misfit. Vandaag zijn de opnamen begonnen.

De in Amerika wonende Djamila is met meer dan 680.000 abonnees (veelal tienermeisjes) een buitengewoon succesvolle vlogger. De 25-jarige Djamila (afkomstig uit Utrecht, maar woonachtig in Texas) begon in 2013 met haar kanaal omdat ze ‘het kletsen in het Nederlands zo miste’. In veel filmpjes laat ze de verschillen tussen Amerika en Nederland zien.

De film wordt geregisseerd door Erwin van den Eshof (Popoz). In andere rollen zijn onder anderen Donny Roelvink, Niek Roozen, Chris Tates, Eddy Zoëy en Bente Fokkens te zien.

Misfit gaat over Julia (Djamila) die na een jarenlang verblijf in Amerika terugkeert naar Nederland. In Amerika was ze het populairste meisje van haar high school, maar in Nederland is ze een misfit, een buitenbeentje. Als ze de kans krijgt terug te keren naar Amerika pakt ze die dan ook met beide handen aan, ook al moet ze daarvoor op school een ingewikkeld dubbelleven leiden.

De opnamen van Misfit zijn op 20 mei van start gegaan en zullen plaatsvinden in Amsterdam, Eindhoven en Lisse. De film wordt geproduceerd door NewBe in coproductie met distributeur Splendid Film.

Splendid Film brengt Misfit op 27 september uit in de Nederlandse en Belgische bioscopen.

 

Djamila, hoofdrolspeelster in Misfit / Splendid Film

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px