banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Ademloze start Don’t Breathe aan US boxoffice

29 augustus 2016

There’s no business like horror business. Dat bewees Don’t Breathe maar weer eens door afgelopen weekend met overmacht de leiding van Suicide Squad over te nemen aan de Amerikaanse boxoffice.

Don't Breathe (UPI)

Don’t Breathe is na The Shallows, Lights Out, The Purge: Election Day en The Conjuring 2 alweer de vijfde griezelfilm deze zomer die in recordtijd zijn kostprijs terugverdient. Met 26,1 miljoen dollar opende de creepy thriller (budget: 10 miljoen dollar) ver boven de ramingen van de industrie. Ook waren voor de verandering de critici mee voor deze door Sam Raimi geproduceerde shocker. In de film moeten jonge inbrekers hun meerdere erkennen in de blinde oorlogsveteraan die ze willen beroven.

Suicide Squad slaagde er niet in om vier weken lang de boxoffice aan te voeren. Dat is tot op heden geen enkele film gelukt in 2016. Dat gezegd, de DC-hit heeft geen reden tot klagen. Met 282 miljoen alleen al in Amerika op de teller (en internationaal 500+ miljoen) mag je dit echt wel een kassucces noemen.

Een vijfde plek voor het Jason Statham-vehikel The Mechanic: Resurrection en een opbrengst van 7,5 miljoen dollar zijn geen cijfers waar The Stat opgewonden van wordt. Maar de VS is ook niet echt zijn markt. De wereldwijde opbrengst, en dan vooral die in Jasons thuisland UK, zullen ook dit actieavontuur wel weer tot een goed einde brengen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN