banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Affleck-fans zetten Accountant bovenaan US boxoffice

17 oktober 2016

Ben Affleck kan gerust zijn: z’n status als publiekstrekker is nog steeds gegarandeerd. De thriller The Accountant opende dit weekend in de VS met respectabele cijfers. Dat gold niet voor de superheldenfilm Max Steel.

The Accountant, waarin Affleck een autistische wapenexpert speelt, kwam zonder veel moeite over de winnaar van vorige week heen: The Girl on the Train. Met een opbrengst van 24,7 miljoen dollar zal de film zonder al te veel moeite haar kostprijs (40 miljoen) terugverdienen.

De theaterregistratie Kevin Hart: What Now? was zelfs direct al uit de kosten. De concertfilm van de in Amerika mateloos populaire zwarte komiek had aan een tweede plek en een opbrengst van 12 miljoen dollar genoeg om winstgevend te worden.

Op een positieve box office opbrengst zal Max Steel nog wel even moeten wachten. Ondanks een release op ruim 2000 schermen waren de bruto cijfers van het scifi-avontuur matig. Een gemiddelde zaalopbrengst van rond de 1000 dollar leidde tot een weekendscore van 2,2 miljoen. Daarmee viel de film zelfs buiten de top tien. Dat er een luchtje zat aan de speelgoedverfilming (Max Steel is een Mattel-pop) wees IMDb al uit. Hier heeft de film momenteel een Metascore van 23: ongewoon laag voor een grote studiofilm.  

Al met al duurt de najaarsblues voort aan de Amerikaanse boxoffice. Oktober is in jaren niet zo teleurstellend verlopen: de 97 miljoen dollar van dit weekend ogen mager naast de cijfers van 2015 (123 miljoen) en 2014 (133 miljoen). Die ene doorbraakhit wil maar niet komen. Voorgaande jaren zagen oktoberfilms als Gravity, The Martian en Gone Girl langskomen.

Ben does the math: The Accountant opende bovenaan de US boxoffice (Warner)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird