banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Amazon start met streaming in Nederland

14 december 2016

Vandaag start Amazon in Nederland met het doorgeven van zijn streamingdienst Prime Video. Dat betekent onder meer dat The Grand Tour nu ook hier te zien is. Amazon biedt het eerste half jaar Prime Video tegen een gereduceerd tarief aan.

De Nederlandse lancering is onderdeel van een veel grotere operatie waarbij Amazon in een klap op 200 nieuwe markten actief zal zijn. Tot op heden was exposure van Prime Video beperkt tot vijf landen, waaronder de VS, Duitsland en Japan. The Grand Tour, de nieuwe autoshow van Jeremy Clarkson, is een sterke troef. Clarksons Top Gear was op de BBC goed voor 350 miljoen kijkers wereldwijd.

Het is de volgende stap waarmee Amazon de strijd aanbindt met grote concurrenten als streamingdienst Netflix en betaalzenders als HBO en Starz. CEO Jeff Bezos ziet Prime Video als belangrijk verkoopinstrument binnen de gehele organisatie. Want wie een abonnement op Prime Video neemt zal ook eerder gebruik maken van de Prime-diensten van postorderbedrijf Amazon.com, is het idee. Bezos: ‘When we win a Golden Globe, it helps us to sell more shoes.’

Prime Video heeft naast The Grand Tour ook series als Transparent, The Man in the High Castle, Mozart in the Jungle en Hand of God in de aanbieding, plus oudere series en films. In 2015 gaf Amazon 2 miljard dollar uit aan het maken van videocontent.

 Veel nieuw aanbod, maar ook ouder werk: Amazons Prime Video (Amazon)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie