banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Amerikaans publiek omarmt Latin Lover

01 mei 2017

Terwijl de rest van de wereld in de rij stond voor Guardians of the Galaxy Vol. 2, moesten Amerikaanse bioscoopgangers het doen met kleinere nieuwkomers als The Circle en How To Be a Latin Lover. Uiteindelijk was het gewoon weer The Fate of the Furious die bovenaan eindigde.

Drie weken heeft F8 nu de Amerikaanse boxoffice aangevoerd en in die tijd wist de film een totale score voor 193 miljoen dollar neer te zetten. Wereldwijd is de recette zelfs over de magische grens van de 1 miljard gekropen.

Berichten over reshoots en een nieuw einde, gematigde recensies en een lage CinemaScore van D+ waren The Circle al vooruit gesneld. En dus viel het openingsweekend van de Dave Eggers-verfilming tegen. Zelfs Emma Watson en Tom Hanks in de beide hoofdrollen konden niet zorgen voor een eerste weekend boven de 10 miljoen dollar. The Circle, een dystopische thriller over een agressief internetbedrijf, bleef steken op 9,3 miljoen dollar en plaats vier.

Dan deed How To Be a Latin Lover het een stuk beter. Met veel minder kopieën (1100) dan The Circle (3100) wist deze Spaans gesproken komedie met Mexicaanse supersterren Eugenio Derbez en Salma Hayek een voortreffelijke 12 miljoen dollar (en een tweede plaats) neer te zetten. Niet verwonderlijk was 89 procent van de bezoekers Spaanstalig. Een doelgroep waar Hollywood misschien meer aandacht aan zou moeten besteden?

Een andere etnische bevolkingsgroep deed dit weekend ook van zich flink spreken. Hindoestaanse filmliefhebbers trokken en masse naar Baahubali 2. Met maar 420 prints eindigde de sequel van de Bollywood-klapper Baahubali: The Beginning op een derde plek met 10,1 miljoen dollar.

 Veel liefde aan de US boxoffice voor How To Be a Latin Lover / Pantelion 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN