banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Amerikaanse bioscopen stellen richtlijnen trailers vast

28 januari 2014

De Amerikaanse belangenorganisatie van bioscoopondernemers, NATO, heeft richtlijnen gepubliceerd voor reclamematerialen die in de bioscoop kunnen worden gebruikt. Dat meldt The Hollywood Reporter. De publicatie van de regels komt na maanden van voorbereidingen. Bioscopen zijn niet verplicht de regels toe te passen.In die nieuwe richtlijnen staat onder meer dat trailers niet eerder dan 150 dagen voor de release van een film in de bioscoop vertoond zullen worden. Ook wordt de lengte van trailers gemaximeerd tot twee minuten. Een distributeur mag twee keer per jaar een uitzondering maken aldus NATO. Dan mag een trailer maximaal drie minuten lang zijn. Met deze richtlijn willen de bioscoopondernemers de distributeurs aansporen trailers te maken die niet zo veel van het verhaal verklappen.
De richtlijnen hebben niet alleen betrekking op trailers die in bioscopen worden vertoond, maar ook op andere promotiematerialen.


De Amerikaanse filmstudio’s gaven eerder al aan niet gelukkig te zijn met regels.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird