banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Amerikaanse boxoffice gedomineerd door stoere mannen

22 januari 2018

Jumanji: Welcome to the Jungle toonde nog een keer spierballen door voor de derde maal op rij de Amerikaanse boxoffice aan te voeren. De concurrentie bestond vooral uit films voor een wat oudere doelgroep: 12 Strong, Den of Thieves en The Post. Geen had voldoende slagkracht (of genoeg doeken) om Jumanji in diens vijfde week van de hoogste positie af te houden.

Dat wil helemaal niet zeggen dat de nieuwe films onder verwachting presteerden. Integendeel: de actiefilm 12 Strong deed precies wat van hem verwacht werd: openen met een boxoffice van ruim 15 miljoen dollar. Het is het waargebeurde relaas van een groep Amerikaanse oorlogsvrijwilligers die in de nasleep van 9/11 de Taliban op eigen terrein probeert te verslaan. Dus op paarden en onder de radar. Voor films als deze is altijd publiek, zeker buiten de VS, en producent Jerry Bruckheimer kan dan ook tevreden zijn met deze cijfers.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN