banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

André Rieu begint eigen mediabedrijf

15 maart 2017

Het bedrijf van André Rieu gaat voortaan de shows van de muzikale superster zelf opnemen en verkopen aan distributeurs en exploitanten. Dat maakte André Rieu Productions BV vandaag bekend. Het nieuwe mediabedrijf gaat POM heten: Piece of Magic Entertainment. Zoon Pierre Rieu krijgt de dagelijkse leiding.

POM zal zijn vuurdoop krijgen in juli als het Rieu’s 2017 Maastricht Concert wereldwijd gaat uitzenden. Het optreden markeert het 30-jarig jubileum van diens Johann Strauss Orchestra. Het de start van André in Cinemas, een serie concerten waarmee de walskoning wereldwijd onder de aandacht wordt gebracht. Rieu is al een sterk merk in Europa, Australië en Nieuw-Zeeland, maar nu worden ook de markten in Noord- en Zuid-Amerika en China nog nadrukkelijker bediend.

Het is ook de bedoeling dat POM andere artiesten de gelegenheid biedt om gebruik te maken van de faciliteiten. Zo zou het bedrijf uit kunnen groeien tot serieuze speler op het gebied van Event Cinema, het live streamen van culturele manifestaties in bioscopen.

Pierre Rieu geloof er in elk geval heilig in: ‘Piece of Magic Entertainment aims to become a market leader in Event Cinema production and distribution, with a full-service offering, attracting a variety of international artists, organizations and licensors to showcase their work to new audiences through this truly magical medium.’

 Walsen naar het marktleiderschap: André Rieu in actie / POM

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN