banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Angry Birds zijn hoogvliegers in VS

23 mei 2016

Er was een fikse campagne tegenaan gegooid, en die heeft gewerkt. The Angry Birds Movie veroverde moeiteloos de eerste plaats aan de Amerikaanse boxoffice. In de strijd om de derde plaats verloren de The Nice Guys van de Bad Neighbors.

Qua naamsbekendheid had The Angry Birds Movie natuurlijk al de wind flink onder de vleugels, maar dat is nog geen garantie op succes. Dus werd met behulp van meer dan honderd commerciële partners een waar publiciteitsoffensief ontketent om de film onder de aandacht te brengen. Dat lijkt te zijn gelukt: The Angry Birds Movie vloog flink over de verwachte opbrengst heen naar een boxoffice van 39 miljoen dollar.

Daar kon Captain America: Civil War niet aan tippen. Toch wist de superheld in zijn derde weekend nog een significante opbrengst te genereren: 33 miljoen dollar. Afgelopen vrijdag passeerde de film wereldwijd de grens van de 1 miljard dollar, de 25ste film die dat voor elkaar kreeg.

Neighbors 2: Sorority Rising ging de strijd aan met The Nice Guys om de aandacht van jonge komedieliefhebbers. The Nice Guys had de star power van Ryan Gosling en Russell Crowe en veel betere kritieken, maar toch moest de misdaadkomedie het afleggen tegen het vervolg op de verrassingshit van twee jaar geleden. Neighbors 2 eindigde op een derde plaats met een solide 21,8 miljoen, The Nice Guys werd ietwat teleurstellend vierde met 11,3 miljoen. Op 500 schermen minder, dat dan weer wel.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN