banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Baby de baas aan de Amerikaanse boxoffice

03 april 2017

Who’s the Boss aan de Amerikaanse boxoffice? Niet langer Beauty and the Beast, ondanks een opnieuw overtuigende derde week van de hitmusical. Het was The Boss Baby die verrassend de hoogste recette haalde.

Was het de uitgekiende campagne op sociale media die The Boss Baby naar de top leidde? De huidige populariteit van Trump-imitator Alec Baldwin in de hoofdrol? Of toch gewoon het gegeven van een baby als keiharde zakenman? Feit is dat de animatiekomedie veel sterker opende dan ze bij Fox hadden ingecalculeerd. Boss Baby zou een eerste weekend doen van dertig miljoen euro, het werden er 49.

Dat was genoeg om Beauty and the Beast na twee weken van de bovenste positie te verdrijven. Maar het was amper een verlies te noemen, zo sterk presteerde de musical in diens derde weekend. Er kon 47,5 opnieuw miljoen dollar worden bijgeschreven waarmee de totale landelijke boxoffice richting 400 miljoen dollar gaat. Internationaal staat de teller inmiddels op bijna een half miljard.

De bedrukte gezichten zaten dit weekend bij Paramount. De studio had fors ingezet op haar sci-fi epos Ghost in the Shell maar zag dat niet uitbetaald met een sterke openingsrecette. De op een klassieke anime geïnspireerde actiefilm met Scarlett Johansson bleef steken op een teleurstellende 18,5 miljoen dollar. Er is echter nog geen man overboord. Azië is de markt waar Paramount echt denkt te zullen scoren met Ghost.

 Oh baby baby... Mooie cijfers voor The Baby Boss / Fox  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie