banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Barco opent nieuw hoofdkwartier

01 juni 2016

In Kortrijk heeft technisch bedrijf Barco het nieuwe hoofdkantoor geopend. Op het Kennedypark in de stad is een prachtig futuristisch ogend gebouw gerealiseerd dat de toepasselijke naam The Circle heeft gekregen. 

De campus werd 27 mei jongstleden officieel geopend in de aanwezigheid van de Belgische koning Filip. 

Het gebouw is een ontwerp van architectenbureau Jaspers-Eyers en doet denken aan het Google hoofdkantoor in Silicon Valley. In principe is er in het gebouw plaats voor 1.250 mensen. Wereldwijd werken er bij Barco 3.300 personeelsleden. Met de bouw is een bedrag van 50 miljoen euro gemoeid.

Barco heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1934 en dankt het succes vooral aan de positie op de projectorenmarkt. Maar het bedrijf onderneemt veel meer dan dat. Ook op audiogebied worden er met Auro 11.1 goede zaken gedaan en binnenkort worden in Nederland de eerste Barco Escape-schermen geplaatst.

Barco Escapefoto: binnenkort ook in Nederland: Barco Escape

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird