banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Beauty is een beest van een hit

20 maart 2017

Dat er grote belangstelling zou zijn voor de live action-versie van Beauty and the Beast was van tevoren wel duidelijk. Maar dat die belangstelling zo enorm zou uitpakken, daar keken ze ook bij Disney wel van op. De Amerikaanse boxoffice voor de musical was het eerste weekend een verbluffende 174 miljoen dollar. International kwam daar nog eens 180 miljoen bij.

Toen de eerste teaser van Beauty and the Beast afgelopen mei online verscheen waren er binnen een dag 92 miljoen views. Dus ja, dit was een film waar naar werd uitgekeken. Veel ouders hadden zelf nog goede herinneringen aan het origineel, en namen nu hun eigen kids mee. Bij Disney kunnen ze in ek geval hun geluk niet op. Chef distributie Dave Hollis verwoordde het zo: ‘This goes beyond our wildest expectations.’

Het zal de studio ook sterken in de overtuiging op de goede weg te zijn met een die trend begon met de zeer succesvolle Alice in Wonderland en werd voortgezet met de nog beter presterende The Jungle Book. Inmiddels is de lijst van aangekondigde classic remakes enorm: 22 films, waaronder Jon Favreau’s Lion King, Tim Burtons Dumbo en Guy Ritchie die Aladdin voor zijn rekening neemt. En ja, ook The Little Mermaid moet eraan geloven.

Zoals verwacht kreeg Kong: Skull Island een flinke tik van Beauty. De monsterfilm verloor 53 procent van zijn publiek, maar dat was nog altijd goed voor een solide 29 miljoen dollar. Logan pakte nog eens 17,5 miljoen mee en Get Out 13,2 miljoen. De tussenstand van die laatste is 133 miljoen dollar, wat de horrorshocker nu al een van de meest winstgevende films van het jaar maakt. Get Out werd geproduceerd voor 4,5 miljoen.  

 De miljoenendans van Beauty and the Beast / Disney 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180