banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Bekende namen aan kop in Super Bowl Weekend

05 februari 2018

Vrijdag leidde debutant Winchester nog onbedreigd de US boxoffice. Zaterdag werd de horrorfilm alweer ingehaald door... Jumanji. In zeven weken roulatie heeft de actiekomedie nu vier keer bovenaan gestaan. De recette bedroeg ditmaal 11 miljoen dollar. Ook Maze Runner: The Death Cure kende met 10,2 miljoen een goede tweede week en eindigde op de tweede plek.

Het is hetzelfde verhaal waar we nu al weken tegenaan kijken. Een aantal films blijft boven verwachting presteren. Dat komt mede doordat enkele Oscar-kanshebbers er wekelijks honderden doeken bijkrijgen en dus hun momentum kunnen verlengen. Maar blockbusters als Jumanji: Welcome to the Jungle en The Greatest Showman (op plek 4 met acht miljoen dollar) draaien puur op fantastische mond-tot-mondreclame en terugkerende bezoekers.

Dat ging duidelijk ten koste van Winchester. De kostuumshocker met Helen Mirren vertelt het waargebeurde verhaal van de weduwe Winchester die in haar villa allerlei sluipwegen installeerde om geesten te kunnen misleiden. Die zouden het op haar gemunt hebben uit wraak voor hun dood door een Winchester-geweer. Met 9,25 miljoen dollar presteerde Winchester onder verwachting. Al moet er wel bijgezegd worden dat Jumanji en Maze Runner respectievelijk 900 en 1.300 doeken meer hebben.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN