banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Black Panther slaat aanval Wrinkle in Time af

12 maart 2018

Op papier leek A Wrinkle in Time de film te worden om aan de Amerikaanse boxoffice Black Panther van de eerste plaats te verdrijven. De beloofde nek-aan-nek race bleef echter uit. Panther plakte nog een week vast aan zijn verblijf boven aan de ranglijst.

Met A Wrinkle in Time wil Disney een nieuwe fantasy-franchise voor kinderen starten in de geest van Narnia. De film richt zich nadrukkelijk op een etnisch diverse doelgroep, met hoofdrollen voor zwarte en latino kindacteurs. Zwaargewichten als Reese Witherspoon en Oprah Winfrey trokken de publicitaire kar, waardoor de verwachtingen hoog gespannen waren. De uiteindelijke openingscijfers van Wrinkle (34 miljoen dollar op een productiebudget van ruim 100 miljoen) stelden daardoor ietwat teleur. Maar met een Amerikaanse voorjaarsvakantie in het verschiet houdt Disney vertrouwen in de vooruitzichten van de franchise.

Dus was het opnieuw Black Panther die alle andere titels, nieuw en oud, naar het tweede plan verwees. Een weekendopbrengst van 41 miljoen dollar maakt Panther de eerste film die vier weken aaneengesloten de Amerikaanse boxoffice leidt in februari. De wereldwijde boxoffice van de Marvel-hit passeerde afgelopen week de grens van 1 miljard dollar. Ook bijzonder: de nummers een en twee van de Amerikaanse boxoffice zijn beiden van een zwarte regisseur (Ryan Coogler en Ava DuVernay), en beiden Disney-titels.    

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie