banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Captain America doet in VS wat hij moet doen

09 mei 2016

De vraag was niet of Captain America: Civil War dit weekend groot zou openen in de VS. De vraag was: hoe groot? Met een recette van bijna 182 miljoen dollar kan gezegd worden dat Civil War niet heeft teleurgesteld.

Die boxoffice is goed voor een vijfde plaats in de ranglijst van beste Amerikaanse filmdebuten. Twee andere Marvels staan daar nog boven (de beide Avengers-films), plus Jurassic World en The Force Awakens. Iron Man 3 werd wel opzij geschoven. Dat deze Captain America qua eindstand over de eerste twee afleveringen zal heen gaan, is ook al duidelijk.

Wat zeker zal hebben bijgedragen aan het succes van Civil War is de deelname van Sony’s nieuwe Spider-Man (Tom Holland) en de eerste zwarte Marvel-superheld, Black Panther (Chadwick Boseman). Beide heren hebben toekomstige films te verkopen, wat hun optreden verklaart. Al met al was het met zoveel spandex dringen geblazen voor screen time in Captain America.  

In de schaduw van al dit geweld was er nog een mooi succesje te melden. Vorige week bleef het debuut van Garry Marshalls Mother’s Day nogal achter bij de verwachtingen. Maar in het feitelijke Moederdagweekend bleek de romantische komedie verrassend veerkrachtig. De boxoffice ging zelfs zeven procent omhoog, waardoor inmiddels ruim 20 miljoen dollar is verdiend.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px